Brightwater Sauvignon Blanc 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Brightwater Sauvignon Blanc  2011 Sauvignon Blanc

Brightwater Sauvignon Blanc 2011

Brightwater Sauvignon Blanc 2011

Tillfälligt slut

Pris 213 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu
Färg
Ljust gyllene med gröna stråk
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

En fräsch doft av nyklippt gräs, krusbär, citron och en lätt ton av tropiska frukter. Smaken är välbalanserad med toner av passionsfrukt, krusbär och lime med en intensiv och elegant syra. Servera kyld vid 10-12°C

Passar till

En klassisk match med getost, och ett perfekt val till skaldjur, speciellt ostron. Alternativt kan du njuta av det som ett uppfriskande glas på egen hand.

Beskrivning

Denna aromatiska Sauvignon Blanc är en bra introduktion till Nya Zeelands nyaste vinregion som producerar högklassiga vita, där 2400 soltimmar om året producerar extremt mogna och smakrika druvor. Cirka en timme västerut längs kusten från Marlborough ligger Nelson, som är en fantastiskt vacker region med en nationalpark och hem för många små, kvalitetsfokuserade vingårdar. Brightwater är från en liten släktgård, vars Sauvignon Blanc blev rankad högre än Cloudy Bays högt ansedda SB av James Halliday redan 2002 och deras SB 2009 fick 5 Stjärnor av den Nya Zeeländska vinkritikern Bob Campbell. En klassisk match med getost, och ett perfekt val till skaldjur, speciellt ostron. Alternativt kan du njuta av det som ett uppfriskande glas på egen hand.