• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bougrier Collection Rosé D´Anjou 2019 Gamay

Bougrier Collection Rosé D´Anjou 2019

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
201 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Medelljust laxrosa
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Rosé d'Anjou
Klassificering
AOC
Producent
Famille bougrier
Huvuddruva
Gamay
Druvor
Gamay, Grolleau
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
15 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Frisk, fruktig doft av röda bär som hallon, smultron, körsbär och smågodis. Frisk, ren och bärig smak av klassiska smultron och citrustoner tillsammans med mineralitet och frisk syra.

Passar till

Härligt sommarrosé som är perfekt i trädgården som aperitif, till sommarsalladen, kryddig asiatisk mat eller rätter med kyckling. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!