Årgångar i lager

 • 2020
  129 kr
  750 ml
  Världens mest prisvärda vin enligt Wine-Searcher!
 • 2021
  129 kr
  750 ml
  Världens mest prisvärda vin enligt Wine-Searcher!

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Ekologiskt odlat och producerat dock ej certifierat. Barahonda Carro 2014 fick 90 poäng av självaste Robert Parker och har vunnit guld i International Wine Award. Den senaste årgången är minst lika bra! Med alla fina utmärkelser i bagaget är det lätt att tappa hakan när man hör att priset endast är 129 kr. Det är med andra ord ingen slump att vinet blev rankat som nr 1 i världen av prisvärda viner på den största prisjämförelsesajten Winesearcher. Ett strålande allroundvin med stor frukt som passar rustika vardagsrätter och är perfekt i juletid.

Passar till

Servera svalt runt 15-18 grader. Ett strålande allroundvin med stor frukt som passar tillsammans med rustika vardagsrätter, grillad flankstek eller tapas.

Produktinformation

Lagerstatus
317 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Yecla
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
50% Monastrell, 50% Merlot, Syrah och Tempranillo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4g/100ml
Alkoholhalt
13%
 • Producent

  Bodegas Barahonda

  En riktig gigant inom vinmakeriet.
  Bodegas Barahonda som är beläget i sydöstra Spanien är idag en av regionens största vinproducenter med en anrik historia. 

 • Huvuddruva

  Monastrell

  Kärt barn har många namn. I Frankrike går Monastrell under namnet Mourvèdre, i Australien och USA benämns den som Mataro.

 • Region

  Murcia

  “Europas fruktträdgård”! Här odlas det en hel del citrusfrukter och tomater men även vindruvor.   Däremot är Murcia en utav de mindre kända vin-områderna i sydöstra Spanien, beläget mellan Andalucia och Valencia. Vi är alltså nära medelhavskusten. Denna region är hemorten för Monastrell-druvan.

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.