Serveras vid 8-10 grader. Magnifik till blomkålssoppa,en gräddig tryffelsoppa eller rökt karamelliserad fisk med inlagd schalottenlök och smör.
Doft av päron, nektarin, ingefära, honung och litchi. Smaken är rik och viskös med en texturerad vägande känsla i munnen. Ett fint lager av citrus med frisk syra.
En vingård, provsmakningsrum och en restaurang, Black Estate är inte bara kända för sina ekologiska och biodynamiska viner utan också för dess matlagning och kominationen mat och vin. Black Estate är en utmärkt plats för vin. Tre sluttande vingårdar i Waipara Valley, Canterbury. Deras viner är tillverkade för hand, så naturligt som möjligt för att maximera uttryck från vart och ett av deras tre platser. De odlar Pinot Noir, Chardonnay och Riesling, organiskt och biodynamiskt. Vingården har gått mycket internationell uppmärksamhet, även för denna läcka Pinot Gris som är lite fetare och rundare än standard, fantastisk!