Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Black Estate

(0)

Black Estate, ekologiska viner med biodynamisk produktion.
Ekologiska viner från Nya Zeeland. Black Estate har tre ekologiskt certifierade vingårdar men de är mycket mer än bara en vinproducent.

Det handlar om ekologiska viner från Nya Zealand. Black Estate har nämligen tre ekologiskt certifierade vingårdar där du som gäst kan ta del av en hel upplevelse, alltifrån naturen runtomkring till deras utsökta restaurang.

Black Estate består av tre vingårdar belägna i Waipara Valley, North Cantebury på Nya Zealand. Paret Nicholas Brown och Pen Naish äger och sköter gårdarna och de är på alla sätt ett familjeföretag. Nicholas tar hand om vingårdarna och druvorna medans Pen driver företaget som inkluderar en prisbelönad restaurang, boutique samt

Bed&Breakfast på den största av deras vingårdar. Restaurangen har dessutom blivit tilldelad två hattar av Cuisine.

Certifierat ekologiskt

Den första vingården planterades 1994 och den första skörden kom redan 1999. Från 2010 är de certifierade som både ekologisk och biodynamisk vinproducent. Sedan 2012 är alla tre vingårdarna certifierade ekologiska och biodynamiska av BioGro. Allt framställs med entusiasm, kärlek och ett skarpt öga för detaljer. Fokus ligger på att få så mycket smak ur druvorna som det går, utan att använda några kemikalier vare sig i odlingen eller tillverkningen av vinerna. Istället låter de mikrober i det naturliga ekosystemet göra jobbet. Kemikalier är helt uteslutet av just den anledningen eftersom det skadar mikroberna i jorden. Deras holistiska fokus och inriktning märker du inte bara i vinproduktionen utan även när det kommer till deras djurhållning och deras stora fokus på naturen.

Druvor och framställning

De druvor de valt att fokusera på är Pinot Noir, Chardonnay och Riesling men de odlar även Chenin Blanc och Cabernet Franc. Dessa druvorna trivs bra här på de solkyssta sluttningarna då jorden är rik på kalksten, mineraler och lera. Druvorna är plockade för hand och fermenteras med jäst som blir framställd på den vingård där druvorna växt. Dessutom filtrerar de inte sina viner, allt i linje med att hålla produktionen så naturlig som möjligt. Slutresultatet är komplexa, eleganta viner fulla av nyanser i smakerna!