• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Biasiotto Prosecco Fermo Glera

Biasiotto Prosecco Fermo

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
46 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt och fruktigt
Färg
Ljust halmgul med gröna stråk
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
DOC Prosecco
Klassificering
DOC
Producent
Vini biasiotto
Huvuddruva
Glera
Druvor
100% Glera
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Intensiva aromer med aromatiska toner av äpple, melon och en lätt touch av persika, ros och vilda blommor. Välsmakande, frisk och balanserad med kvarliggande friskhet.

Passar till

Servera väl kyld runt 8 grader. Denna stilla Prosecco passar att serveras tillsammans med olika aptitretare eller en förrätt av räkor på en bädd av ruccola. Servera vinet även till grillad, lättsaltad fågel med olivolja eller alla möjliga slags fiskrätter med fokus på huvudråvaran istället för kryddningen.

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Deras Prosecco Fermo är en stilla Prosecco som är intensiv, välsmakande och balanserad och passar att serveras till en mängd olika rätter.