• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Biasiotto Pinot Grigio Delle Venezie 2019 Pinot Grigio

Biasiotto Pinot Grigio Delle Venezie 2019

Pris 129 kr
Lagerstatus
212 st
Lagring
Drick nu, till och med 2023
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med gråa stråk
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Delle Venezie
Klassifikation
DOC
Producent
Vini Biasiotto
Huvuddruva
Pinot Grigio
Druvor
100% Pinot Grigio
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12.5%

Doft & smak

Eleganta aromer av mogna päron, med anmärkningsvärt härliga dofter av mandel och akacia. Den har bra kropp och är elegant, uppfriskande, med eleganta mineraliska inslag och ett medellångt och trivsamt avslut.

Passar till

Servera runt 8-12°C som ett utmärkt komplement till buljong och soppor, men det passar också bra med förrätter på vitt kött, ljusa såser och grönsaker. Passar också lättare fiskrätter. Det kan också drickas som ett enkelt kontemplationsvin eller med välsmakande snacks

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS