Ett lätt och friskt vin som trivs allra bäst med lätta och fräscha rätter. En krämig risotto med sparris, grillad kyckling med citron och örter eller en klassisk caprese med solmogna tomater och buffelmozzarella. Även perfekt till vit fisk, skaldjur, sushi eller som en elegant matchning till en somrig sallad med getost och valnötter. Serveras bäst väl kylt, runt 8–10°C, för att bevara friskören.
Det här vinet bjuder på en livlig och fruktig upplevelse med toner av citrus och gröna päron. Dess friska syra och eleganta struktur gör det till en perfekt följeslagare för sommarens måltider. Producenten EnoItalia, baserad i Bardolino i Venetien, är känd för att leverera kvalitetsviner med fokus på ursprungstypicitet och naturlig odling. Med Vitis Nostra-serien hyllar de den italienska vintraditionen och erbjuder viner som är både tillgängliga och prisvärda. Detta vin är inget undantag – en frisk och charmig Pinot Grigio som speglar det bästa av Venetien.
En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Vitis Nostra är en serie med ursprungstypiska, klassiska viner och deras Pinot Grigio är inget undantag - friskt, fruktig och typiskt lantligt Italiensk.