Arpatin Barbaresco 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Arpatin Barbaresco 2010 Nebbiolo

Arpatin Barbaresco 2010

Arpatin Barbaresco 2010

Tillfälligt slut

Pris 201 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Lufta och servera nu eller vänta, 2019+
Färg
Ljust rubinröd.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% nebbiolo
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Ung och lite knuten doft med toner av rosenblad, viol och mörka bär med kryddiga inslag. Mycket sträv och elegant smak med ungdomliga tanniner, subtil frukt och lång, nyanserad eftersmak. Serveras något under rumstemperatur, vid 16 till 18 grader.

Passar till

Smakrika rätter av nötkött, vilt eller anka, gärna med svamp som tillbehör. Vinet passar också förträffligt till lagrad hårdost.

Beskrivning

Firman som producerar det här vinet, Cascina Arpatin, ligger utanför Alba i Piemonte, i nordvästra Italien. Här produceras några av Italiens mest berömda röda viner och främst bland dem märks barolo och barbaresco. De röda druvor som satt Piemonte på vinkartan är nebbiolo (som i de nyss nämnda vinerna görs på), barbera och dolcetto. Under den begåvade vinmakaren Stefano Giordanos ledning producerar Cascina Arpatin viner från alla de främsta ursprungen i Piemonte.Vinmusten jäser i cement- och ståltankar och lagras sedan i minst femton månader på stora ekfat och efter det i minst sex månader på flaska innan det släpps till försäljning.