Smakrika rätter av nötkött, vilt eller anka, gärna med svamp som tillbehör. Vinet passar också förträffligt till lagrad hårdost.
Ung och lite knuten doft med toner av rosenblad, viol och mörka bär med kryddiga inslag. Mycket sträv och elegant smak med ungdomliga tanniner, subtil frukt och lång, nyanserad eftersmak. Serveras något under rumstemperatur, vid 16 till 18 grader.
Firman som producerar det här vinet, Cascina Arpatin, ligger utanför Alba i Piemonte, i nordvästra Italien. Här produceras några av Italiens mest berömda röda viner och främst bland dem märks barolo och barbaresco. De röda druvor som satt Piemonte på vinkartan är nebbiolo (som i de nyss nämnda vinerna görs på), barbera och dolcetto. Under den begåvade vinmakaren Stefano Giordanos ledning producerar Cascina Arpatin viner från alla de främsta ursprungen i Piemonte.Vinmusten jäser i cement- och ståltankar och lagras sedan i minst femton månader på stora ekfat och efter det i minst sex månader på flaska innan det släpps till försäljning.