Beskrivning

Avlägsnandet av alkoholen i Abtei Himmerod sker på ett mycket försiktigt sätt i vakuum och är definitivt varsammare än någon annan extraktionsmetod. Metoden tillåter en mycket mild extraktion genom en temperatur en bra bit under 30° C så att en termisk skada inte kan uppstå. Vinet värms sedan upp till 29°C, när alkoholen når sin kokpunkt och börjar avdunsta. Denna procedur inträffar på några minuter och är därför mycket effektiv. Systemet som används är datorstyrt och säkerställer ett optimalt och korrekt extrakt av alkoholen.

Passar till

Servera runt 16-18°C till grillad eller ugnsrostad fågel, tofu, sallad eller till mellanlagrade ostar.

Produktinformation

Lagerstatus
31 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Tyskland
Region
Nahe
Producent
Weinkellerei Hechtsheim
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4.8 g/100ml
Alkoholhalt
0.0%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Weinkellerei Hechtsheim

  Weinkellerei Hechtsheim är en vinodlarförening som bildas 1971 med syftet att gemensamt marknadsföra prisvärda kvalitetsviner från Hechtsheim.

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Nahe

  Nahe är ett litet vinodlingsområde i Tyskland med en brokig historia.
  Vinregionen är framförallt känd för eleganta viner gjord på Riesling. Druvan trivs väl på de branta sluttningarna ner mot floden Nahe. 

 • Kategori

  Alkoholfritt rött vin

  Ett alkoholfritt rött vin kan förhöja smaken på en rätt precis lika bra som ett rödvin med alkohol. Alkoholfria röda viner produceras allt som oftast på populära druvor såsom Merlot, Cabernet Sauvignon och Pinot Noir. Det ger fylliga viner med både syra och sötma.

Finns i samling