• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Anselmi Capitel Foscarino 2019 Garganega

Anselmi Capitel Foscarino 2019

Pris 179 kr 199 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.Årgångar i lager

  • 2019
    179 kr 199 kr
    750 ml
  • 2020
    179 kr 199 kr
    750 ml


Lagerstatus
37 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Ljust halmgul
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Veneto
Klassifikation
IGP
Producent
Anselmi
Huvuddruva
Garganega
Druvor
80% Garganega, 20% Trebbiano
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & smak

Stor, fruktig och aromatisk doft av citrus, stenfrukt, vita blommor och nötter. Frisk, välbalanserad och fruktig smak med mycket grape, persika, honung och blommor. Bra syra och en lång, ihållande avslutning.

Passar till

Lyxigt höstvin bara som det är (för det är så gott) men också trevligt till alla typer av skaldjursanrättningar, till sallad eller höstens paj. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Anselmi drivs av pappa Roberto och dotter Lisa där den förstnämnda är vinmakare och den sistnämnda sköter det kommersiella. Idag nämns Anselmi ständigt i första andetaget när man pratar om Italiens bästa vitviner men vägen dit har inte alltid varit glasklar. Roberto tog över firman av sin far, som på den tiden sålde det mesta av skörden och gjorde enklare bordsviner av det som han inte sålde av, och bestämde sig direkt för att gå i rakt motsatt riktning. Roberto ville bara producera kvalitetsviner och satte sig därför på tvären mot Soave-konsortiet då han tyckte de hade alldeles för låga kvalitetskrav. Där och då bröt han sig ur och började producera en form av super-Soave där han deklassificerar sina viner till IGT Veneto men kan istället agera fritt i vineriet och producera viner i yppersta världsklass. Idag är Anselmi en av de producenterna som finns på flest trestjärniga krogars vinlistor och vinerna hyllas för sin unika karaktär för varje år som går. Capitel Foscarino är en single vineyard med Garganega och Trebbiano.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS