• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Vitis Nostra Pinot Grigio 2020 Pinot Grigio

Vitis Nostra Pinot Grigio 2020

Pris 99 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Veneto
Klassifikation
DOC
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Pinot Grigio
Druvor
100% Pinot Grigio
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & smak

Både aromer och smaker är friska och fräscha, med toner av citrus och gröna päron

Passar till

Servera runt 8-12°C till lättare fiskrätter, rätter på vitt kött, färska ostar, men också till lättare pastarätter och risotto

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Vitis Nostra är en serie med ursprungstypiska, klassiska viner och deras Pinot Grigio är inget undantag - friskt, fruktig och typiskt lantligt Italiensk.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS