Viña Nava Rosado 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Viña Nava Rosado 2013 Annan

Viña Nava Rosado 2013

Viña Nava Rosado 2013

Tillfälligt slut

Pris 94 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2015.
Färg
Fräsch hallonröd med klara kanter.
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% garnacha
Typ
Rosé
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Ren, frisk och fräsch doft med röda bär och citrus. Medelfyllig smak med tydliga smaker från krossade jordgubbar, röda körsbär och hallon. Frisk avslutning med mycket citrus och härlig syra.

Passar till

Precis som det är en varm sommardag eller varför inte till spanska tapas. Passar också utmärkt med asiatisk mat eller en sallad. Servera svalt kring 9-10 grader.

Beskrivning

En klassisk rosévinsstil från Navarra i Spanien, en region berömd för sina bäriga och friska roséer. Vineriet ligger uppe på kullarna i hjärtat av Navarra vilket ger något svalare klimat än genomsnittet i regionen med en tydlig dipp i temperatur under nätterna vilket låter druvorna vila i mognadsprocessen och kan producera mer intensiva och aromatiska druvor. Den lokala vinmakarstjärnan Jokin Pascal Lizarraga skapar vinet på enbart garnacha, den viktigaste druvan i Navarra-roséer och samma druva som i det mer berömda rosévinsdistriktet Provence i Frankrike använder till sina roséviner (fast den kallas grenache i Frankrike). Med svala förhållanden under våren 2013 skördades druvorna extra sent under hösten vilket gav en lång mognadstid som resulterat i en smakrik och intensiv vinstil. Perfekt till spanska tapas eller en härlig asiastisk wok.