• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Venta Vieja Malbec är inget riojavin men det produceras av en av de mer namnkunniga producenterna från Rioja. Det är den berömda familjen Martinez Bujanda som startat vinproduktion i Castilla-La Mancha och framställer detta lite ovanliga vin. Vinet görs på malbec, en druvsort som mest är känd från Frankrike, främst från områdena Cahors, Loire och Bordeaux, samt, på senare år, Argentina. Den nybyggda vinanläggningen använder den senaste tekniken för att skapa ett modernt internationellt vin med mycket fruktighet gjort på perfekt mogna druvor.

Passar till

Vinet passar bra till alla typer av stekt eller grillat nöt- eller lammkött, till charkuterier samt till mellanlagrade hårdostar.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, 2012-2014.
Färg
Mörkt röd färg.
Land
Spanien
Region
Kastilien-La Mancha
Distrikt
Castilla
Huvuddruva
Malbec
Druvor
100% malbec.
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Kategorier
 • Huvuddruva

  Malbec

  Malbec- druvan man länge trodde vara utdöd. Tidigare förknippad med sydvästra Frankrike och främst Bordeaux, idag har Malbec funnit sin stjärnglans i Sydamerika och framförallt Argentina där det är landets nationaldruva. 

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.