Servera vid 16-18 grader. Perfekt Brunello till osten, middagen eller framför brasan.
Dofter av viol, läder och tobak. Smaker är av hallon, viol, bigarråer, plommon, läder, tobak och lakrits. Strama och strukturerade tanniner med ett långt avslut.
Vingården grundades 1953 när Bramante Abbruzzese erbjöds möjlighet att återvända till fastigheten i Montalcino där hans förfädrar arrenderade i århundraden. Då bildades Brantes familjevisionen om att odla Sangiovese Grosso och slutligen buteljera med efternamnet på etiketten. 1967 grundade Bramante Consorzio di Brunello. Idag finns det över 200 medlemmar och det är den enda DOCG Consorzio där varje odlare och producent av vinet är medlemmar. Valdicava ligger på en högt upp nära Montalcino. Viner från detta område har som deras signatur egenskaper en bra balans mellan kropp och parfym. Valdicava är det verkliga namnet på dalen där de största vinerna från Brunello produceras. I mitten av dalen sitter grand Madonna del Piano vingård tillsammans med Valdicava gården. Montosoli, La Casa, och Vigna del Lago är några av de andra viner som produceras i dalen.