The Optimist Chardonnay Viognier 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
The Optimist Chardonnay Viognier 2014 Chardonnay

The Optimist Chardonnay Viognier 2014

The Optimist Chardonnay Viognier 2014

Tillfälligt slut

Pris 104 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2017
Karaktär
Lätt och uppfriskande torrt vitt
Färg
Solgult med en gyllene nyans
Land
Huvuddruva
Druvor
90% Chardonnay, 10% Viognier
Typ
Vitt
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Doft av nyss uppskuren grapefrukt och ananas, med en antydan till äppelblom. Uppfriskande smak av supersaftiga citrusfrukter och en läcker och avrundad avslutning med antydan till persika.

Passar till

Ett stort vin som går utmärkt att avnjuta på egen hand men som även passar bra ihop med fisk eller kryddig vegetabilisk fajitas (en tex-mex-rätt bestående av stekt eller grillat kött på tortillabröd. Köttet är traditionellt oxbringa, men det kan även bytas mot kyckling, räkor eller andra köttdelar av nöt).

Beskrivning

Vi har under de senaste 20 åren samarbetat med Bob Berton via hans arbete på olika vinkällare i närheten av New South Wales och har alltid varit imponerad av de viner som han producerar, liksom hans smittande entusiasm. Så, när Bob 2006 bestämde sig för att starta eget och investera i en alldeles egen vinkällare erbjöd vi honom att hjälpa till med finansiering - naturligtvis under förutsättning att vi fick förstatjing på hans nya utbud av viner. Och det är vad vi har gjort under de senaste åtta åren. Här har citrusrik Chardonnay fått ett lyft av tropisk frukt och krydda med hjälp av lite Viognier. Ett uppfriskande vin i en livfull stil som gör att det är en självklar kandidat att ingå i det urval av viner som Bob mycket passande namngett till "The Optimist".