Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Terre di Bruca är en av pionjärerna på Sicilien och är i producentsammanhang en relativt ny konstellation men bygger på vingårdar som har funnits i generationer. Idag är det en grupp vänner från vinindustrin som gått samman med idén att producera så rena, ekologiska och ursprungstypiska viner som det bara är möjligt. Resultatet är väldigt bra med riktigt expressiva, uttrycksfulla viner på typiska druvor för ön. Deras Inzolia är en druvtypisk, pigg och flörtig sådan i modern tappning.

Passar till

Gott som sällskapsvin eller till enklare bufféer, sallader, färska räkor eller till fruktsallad. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Terre Siciliane
Producent
Terre di Bruca
Huvuddruva
Inzolia
Druvor
100% Inzolia
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
 • Producent

  Terre di Bruca

  Terre di Bruca, en av pionjärerna på Sicilien, är en grupp vänner från vinindustrin som gått samman med idén att producera så rena, ekologiska och ursprungstypiska viner som möjligt.

 • Region

  Sicilien

  Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.