• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Terre di Bruca Coccio Syrah Sicilia 2019 Shiraz-Syrah

Terre di Bruca Coccio Syrah Sicilia 2019

Pris 109 kr
Lagerstatus
474 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Klassiskt rubinröd
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Terre Siciliane
Klassifikation
IGP
Producent
Terre di Bruca
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Frisk, rödbärig och lite örtig doft av körsbär, peppar, plommon och torkade skafferiörter. Medelfylligt, rödbärigt och friskt i smaken med mycket bär,lite dova kryddor och en frisk syra i en trevlig, mjuk avslutning.

Passar till

Friskt och rent vin som passar bra till härliga italienska klassiker som pasta, pizza eller risotto. Servera svalt, kring 16-18 grader, extra härligt blir det i ett vinglas utan fot från Dartington!

Beskrivning

Terre di Bruca är en av pionjärerna på Sicilien och är i producentsammanhang en relativt ny konstellation men bygger på vingårdar som har funnits i generationer. Idag är det en grupp vänner från vinindustrin som gått samman med idén att producera så rena, ekologiska och ursprungstypiska viner som det bara är möjligt. Resultatet är väldigt bra med riktigt expressiva, uttrycksfulla viner på typiska druvor för ön. Deras Coccio Syrah är deras ingångsröda, producerat för vardagskonsumption med traditionell italiensk husmanskost.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS