• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Enligt den kända vinkritikern Robert Parker gör man ofta sensationella fynd med mycket själ i Puglia och Tarantella Merlot 2012 är inget undantag. Mer specifikt kommer detta vin från Apulien och regionen Taranto som har gett namn till både dansen och vinet Tarantella. I vinet hittar du gott om sötaktiga plommontoner som vägs upp perfekt av en härlig kryddighet. Dekantera gärna vinet och njut av det tillsammans med en god pasta eller en ordentlig fläskrätt.

Passar till

En härlig pasta eller ordentliga fläskrätter

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, fram till och med 2015.
Färg
Djupt rödlila
Land
Italien
Region
Puglia
Distrikt
Tarantino
Huvuddruva
Merlot
Druvor
Merlot 100 %
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade. Däremot började man producera viner med 100% Merlot när druvan nådde Kalifornien vid mitten av 1800-talet med tanke på hur lätt det var att odla Merlot och de låga tanninerna.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Puglia

  Puglia ligger i sydligaste Italien och har med sitt varma medelhavsklimat många soltimmar och enstaka havsbriser, vilket är en idealisk miljö för att odla vin och speciellt av det lite kraftfullare slaget.