• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Rojo Tinto Vino de España NV Tempranillo

Rojo Tinto Vino de España NV

"Ned-klassificerad "hemlig" Rioja i stor spansk stil till permanent nedsatt pris!"

Pris 109 kr 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan frukten fortfarande dominerar men kan sparas 2-3 år
Karaktär
Fruktigt & Kryddigt
Färg
Djupt blåröd med mörk kant
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Tempranillo
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Intensiv, fruktig doft med mycket druvtypiska karaktärer som körsbär, röda plommon, jordgubbar och örter. Medelfyllig, smakrik stil med bra rund fruktighet, härlig spansk krydda och en frisk syra. Bra balanserade tanniner i en varm, ihållande och len avslutning.

Passar till

Det perfekta matvinet som passar allt du äter med rödvin - pasta, kötträtter, ostar, charkbrickor eller varför inte tapas? Servera svalt, en bit under rumstemperatur (kring 16-18 grader).

Beskrivning

Bodegas Zuazo Gastón grundades redan 1850 och har därmed en enormt lång erfarenhet inom vinodling och produktion. Allt sköts in-house och stor stolthet läggs ner i varje detalj för att kunna producera så smakrik och spännande viner som möjligt med ett tydligt ursprung i producentens historia.

Just denna etikett är något vi skapat tillsammans med Gastóns vinmakare då vi, vid vårt senaste besök, fick prova lite tankar med riktigt fint vin från Rioja som de snabbt behövde bli av med för att få plats till ett nytt stort projekt. Med ett stort utbud av olika årgångar Rioja-juice och en spännande palett av juice från andra regioner var det en dröm att smaka. Men, eftersom vi blandat olika regioner och årgångar tvingas vi ned-klassificera vinet till en "Vino de España" trots att den stora majoriteten av råvaran kommer från Rioja. Resultatet blir kryddigt, smakrikt och varmt med läcker spansk finess som passar lika bra till tapas som till kötträtter eller risotto.

Skulle vi angivit vad ni egentligen hittar i flaskan skulle det blivit bra mycket dyrare, ett skolboksexempel på våra "hemliga" viner!