Rocco Di Carpeneto Barbera Reitemp 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Rocco Di Carpeneto Barbera Reitemp 2013 Barbera
Ekologiskt vin
Franco Mondo Barbera Superiore Il Salice 2015

Pris: 179 kr

Rocco Di Carpeneto Barbera Reitemp 2013

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2023.
Karaktär
Frisk och fruktig
Färg
Ljust rubinröd
Land
Region
Producent
Rocco di Carpeneto
Huvuddruva
Druvor
100% Barbera
Typ
Rött
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
13,0%
Se även

Doft & Smak

Väldigt komplex, nötig och bärig doft med körsbär, plommon, choklad och hyvlad kakao. Superfräsch, ren och bärig smak med tydliga vinbär, plommon, körsbär och lingon tillsammans med kakao, nötter och svartpeppar. Spännande ekad avslutning med frisk fruktighet.

Passar till

Härligt vin med vänner och djupa diskussioner eller till charkbrickan med inlagda grönsaker och mellanlagrade ostar. Servera lite svalt kring 17-18 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Rocco di Carpeneto är sinnebilden av en boutique-producent av vin - familjeägt, småskaligt, dedikerat och ekologiskt. Gården ligger i byn Carpeneto vid bergsluttningen i Monferrato, Piemonte och producerar viner av lokala druvsorter som Dolcetto, Barbera, Cortese, Nebbiolo och Albarossa. All odling och produktion sker i stor harmoni med naturen och minimalt med koppar och sulfiter används under produktionen. Producenten är dessutom framstående medlemmar i organisationen VinNatur, för vinproducenter av naturvin (minimal mänsklig påverkan av vinerna). Just Reitemp är en 100% Barbera från ett specifikt vingårdsläge i Monferrato.

Populära viner med samma druva