Beskrivning

Detta oemotståndligt fylliga rödvin är gjord av sagolikt intensiva Shiraz- och Grenachedruvor som odlas på de ogästvänligt branta kullarna i Roussillon. På toppen av dessa kullar tronar gamla förstörda slott som en gång var hemvist för de medeltida katarerna, vilka levde i fruktan för den onda guden Rex Mundi. Han förledde de troende med löften om jordiska nöjen och förbjudna läckerheter. Det är lite mer respektabelt runt dessa delar idag, särskilt i byn som samlar ihop de finaste druvorna och expertisen för att skapa denna läckra frestelse. Det är ett härligt moget äktenskap av lakritsdoftande Shiraz och hallonkryddad Grenache.

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Den sammetslena charmen hos detta mörka rödvin gör det härligt att njuta av solo eller tillsammans med grillat kött, Cajun kyckling eller lammkotletter.

Utmärkelser

Guld - Gilbert & Gaillard International Competition, 2021

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Sydfrankrike
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
60% Shiraz 40% Grenache
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier
 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Sydfrankrike

 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  En blå druva, två namn. Syrah heter den i gamla världen och Shiraz i nya (= den korta historien). Med druvsorten Shiraz/Syrah görs riktigt goda viner - främst i Frankrike och i Australien. 

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.