Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vindivin

(7)

Färgglada madamer från soliga Pay d'Oc i södra Frankrike. Lätta och klunkvänliga viner ofta i flaskor som är fina att ställa på bordet. 

Vindivin, en vinproducent i Pays d'Oc med vinodlingarna som sträcker sig över många hektar. Etiketterna är ofta konstnärliga och vackra att ställa på bordet. Såsom Madame L'epervier till exempel, med färgglada madamer på. 

Vin från soliga södra Frankrike

Pays d'Oc täcker ett mycket stort geografiskt område som sträcker sig från Nîmes till Perpignan och Carcassonne i Languedoc. Det anses dessutom som en av de centrala pelarna i fransk vinproduktion och export då det står för nästan 20% av den totala franska vinexporten.

Klunkvänliga, lätta viner som bör drickas unga

Den allmänna stilen på viner från området och producenten Vindivin följer typiskt Languedoc-tema i form av rött och rosé: merlot, cabernet sauvignon, syrah, grenache och cinsault. De röda vinerna har vanligtvis en djupare färg, innehåller mer syltiga fruktsmaker och har en fyllig rundhet. De ska i allmänhet avnjutas i sin ungdom. Roséer och vita tenderar också att vara rundare, märkta av lätt kryddad frukt och en fin fräschör som kräver en tidig konsumtion för att uppskattas fullt ut.