• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Redheads Yard Dog White 2016 Chardonnay

Redheads Yard Dog White 2016

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
455 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt och fräscht
Färg
Ljust gyllene
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
60% Chardonnay, 40% Riesling
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
4,8 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & Smak

Krispigt och väldoftande, med aromer av citrus och vita blommor, följt av en munfull av fräsch aprikos, persika, honung och lätt kryddighet. Torrt och friskt, med en ren fin syra som gör sig fint med de runda frukttonerna. Finishen är meddellång och ger en rustik känsla.

Passar till

Servera vid 8-12 grader. Gott till en ugnsrostad fläsksida med krispig svål, men passar även till en mild och aromatisk thailändsk curry.

Beskrivning

Gårdshunden (yard dog), den trogna vännen och älskade husdjuret, som hela familjen älskar och som är den ständiga följeslagaren, oavsett väder, sinnesstämning eller tillfälle. Många anser att den beskrivningen även kan göras på druvan Chardonnay i Australien, som i likhet med gårdshunden sägs vara gosig, vänlig och redo att rulla runt för sin husse eller matte och i stort sett alla vingårdar "down under" har åtminstone några odlingar av den. Det sägs också att en hund kommer återspegla sin ägares karaktär och att ett vin återspeglar sin vinmakares karaktär. Vi vet att gänget på RedHeads är vänliga och trevliga att ha att göra med och vi är rätt säkra på att de inte bits. När det gäller deras gårdshund däremot, är vi inte lika säkra...