Servera till anka, lättare vilträtter eller nötkött, gärna med svamp
Nyanserad och elegant med röda bär samt jordiga och kryddiga toner i bakgrunden. Snygg balans med integrerade tanniner, friskhet och mogen frukt. Server svalt, runt 16°C.
Quinta de Sant’Ana är en lite producent i Lisboa. Odlaren James Frost och vinmakaren António Moita Maçanita gör främst viner på inhemska druvor men ville prova sig på en pinot noir. Kritikerna lovordade musten redan från första tunnan men den regionala kommittén som beslutar om huruvida vinet ska få tillhöra appellationen Vinho regional Lisboa eller inte chockade alla genom att underkänna denna eleganta Pinot Noir i bourgogne-stil. Motiveringen? Vinet hade inte en tillräckligt bläckig färg, var alldeles för lätt och hade för subtila tanniner. Vinet var helt enkelt för druvtypiskt och för elegant. James och Antonio lyckades inte övertyga juryn och kallar därför sin Pinot Noir enbart för ”Q de Sant’Ana”.