Poggio al Lago Ripasso della Valpolicella 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Poggio al Lago Ripasso della Valpolicella 2011 Corvina Veronese

Poggio al Lago Ripasso della Valpolicella 2011

Poggio al Lago Ripasso della Valpolicella 2011

Tillfälligt slut

Pris 151 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2015
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
60% Corvina , 20% Rondinella, 20% Molinara
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Djupa körsbärsaromer med kryddiga plommontoner. Smaken är intensiv av röda bär, inslag av russin, med en fräsch avslutning.

Passar till

Ett väldigt trevligt alternativ till klassiska italienska rätter, såsom pasta med en tomat- och basilikasås, lasagne eller en kryddig fläskgryta.

Beskrivning

Denna Ripasso, full med intensiv frukt och kryddiga toner, kommer från Cantina Valpolicella Negrar, en prisbelönt vingård i hjärtat av Valpolicella, bara några kilometer från Verona. Stjärnvinmakaren och utbildade oenologen (läran om vin) Daniele Accordini, samarbetar bara med små lokala odlare, som värdesätter de högsta normerna i vingården, samt respekterar den naturliga miljön och den biologiska mångfalden. För detta Ripasso har han säkerställt stor fyllighet och komplexitet, genom att jäsa vinet med en del av delvis torkade Amarone-druvor - en teknik som kallas "Ripasso". 2011 anses som en toppårgång för detta vin, som är full av rika körsbärssmaker, läckra chokladtoner och ett attraktivt bett. Passar perfekt till pasta med en tomat- och basilikasås, lasagne eller en kryddig fläskgryta.