• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Poggio al Lago Ripasso della Valpolicella 2011 Corvina

Poggio al Lago Ripasso della Valpolicella 2011

Pris 151 kr

Bevaka

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka produkten, du blir meddelad när det åter är i lager!
Din bevakning är nu registrerad. Så fort produkten kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2015
Karaktär
-
Färg
Djupt rubinröd
Land
Italien
Region
Venetien
Huvuddruva
Corvina
Druvor
60% Corvina , 20% Rondinella, 20% Molinara
Vintyp
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Djupa körsbärsaromer med kryddiga plommontoner. Smaken är intensiv av röda bär, inslag av russin, med en fräsch avslutning.

Passar till

Ett väldigt trevligt alternativ till klassiska italienska rätter, såsom pasta med en tomat- och basilikasås, lasagne eller en kryddig fläskgryta.

Beskrivning

Denna Ripasso, full med intensiv frukt och kryddiga toner, kommer från Cantina Valpolicella Negrar, en prisbelönt vingård i hjärtat av Valpolicella, bara några kilometer från Verona. Stjärnvinmakaren och utbildade oenologen (läran om vin) Daniele Accordini, samarbetar bara med små lokala odlare, som värdesätter de högsta normerna i vingården, samt respekterar den naturliga miljön och den biologiska mångfalden. För detta Ripasso har han säkerställt stor fyllighet och komplexitet, genom att jäsa vinet med en del av delvis torkade Amarone-druvor - en teknik som kallas "Ripasso". 2011 anses som en toppårgång för detta vin, som är full av rika körsbärssmaker, läckra chokladtoner och ett attraktivt bett. Passar perfekt till pasta med en tomat- och basilikasås, lasagne eller en kryddig fläskgryta.