• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 26 019 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Historien bakom Beaujolais Nouveau började 1951 då man gemensamt satte ett datum för lanseringen av årets skörd - den tredje torsdagen i november! Med åren har högtiden blivit allt mer populär och Frankrike stannar nästan upp denna dag med festligheter på varenda bistro. Även Sverige har tagit med storm och runt om i landet firar man att årets skörd är på plats. Vi ska ju inte vara sämre utan har vår egen favorit från familjen Ferraud (som är en av de bästa producenterna i regionen).

Så passa på att prova vin från 2021 redan nu och få en inblick i vad som komma skall. Eller ta bara tillfället i akt och fira med alla oss andra vinvänner - Beaujolais Nouveau est arrivé!

Om producenten

P. Ferraud & Fils är en femte generationens vinodlare- och producent som genom alla tider delat en sak - fokus på kvalitetsproduktion som belyser ursprungstypicitet. Idag finns deras viner runt om i hela Frankrike, från de enkla brasserierna till de absolut bästa Michelinkrogarna och specialbutikerna. På senare år har de även gjort sig ett namn utomlands tack vare större och större utbud och finns idag på 40 olika exportmarknader.

Passar till

Servera gärna vinet lätt kylt kring 14-16 grader och bäst tillsammans med charkuterier eller annat småplock. Klassiker är annars bräserad kyckling med grädde och kräftstjärtar, en bra korv i briochebröd eller till getost. Vill du vara riktigt äventyrlig ska du testa det till ostron - en väldigt positiv överraskning!

Produktinformation

Lagerstatus
398 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Frankrike
Region
Beaujolais
Producent
P. Ferraud & Fils
Huvuddruva
Gamay
Druvor
100% Gamay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Gamay

  Drottningen av Beaujolais!

  Gamay, eller om man ska vara petnoga, Gamay Noir à Jus Blanc, vilket betyder svart Gamay med vit juice som syftar på den mörka färgen på druvans skal samt det ljusa fruktköttet. Det är just färgen på vindruvan som är den stora anledningen till att det skapas både vita, rosé men såklart framförallt röda viner på Gamay. 

 • Region

  Beaujolais

  Beaujolais

  Regionen Beaujolais tillhör det anrika distriktet Bourgogne men tittar man på kartan så ser man att Beaujolais, rent geografiskt, faktiskt ligger mitt emellan de båda distrikten Bourgogne samt norra Rhônedalen. Från Mâcon i norr som är tillhörande Bourgogne, vidare till Lyon i söder som tillhör Rhône.

 • Kategori

  Beaujolais Nouveau

  LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVÉ!
  (=Årets Beaujolais nouveau är här!)

  Beaujolais Nouveau är ett rött vin gjort på druvan Gamay. Till skillnad från många andra viner följs tillverkningsprocessen av en hundraårig gammal tradition som från början innebar ett lopp om vilken producent som snabbast kunde släppa sin årgång av vin på marknaden. Det är härifrån “Le Beaujolais nouveau est arrivé!” kommer från = “Årets Beaujolais nouveau är här!” 

 • Karaktär

  Mjukt & Bärigt

  Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.