Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

För läckra och bra prissatta röda av Chianti-druvan Sangiovese, ska du bege dig till bergen i Romagna och i synnerhet Rubicone. Där hittar du fjärde generationens familjevingårs, Poderi dal Nespoli, som nyligen investerat stort i både vingårdar och källare. Det går inte att missa vingården, som är en vackert utformad och miljövänlig byggnad, eller kulturcentrum med komplett teater. Här har familjen verkligen slagit på stort och ansvarig för vinkällaren är Celita Ravaioli tillsammans med råd från Scipione Giuliani, vinmakaren bakom vår bästsäljande Il Papavero. Deras Sangiovese är en fyllig röd full av körsbär och de klassiska italienska aromerna och smakerna.

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Full av körsbär och klassisk italiensk stil är det utmärkt tillsammans med fylliga pastarätter.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Emilia-Romagna
Distrikt
Rubicone
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Kategorier
 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Emilia-Romagna

  För dig som vill upptäcka en bortglömd pärla.
  Emilia Romagna är en vinregion i centrala Italien. Här produceras många olika sorters viner inklusive den mousserande Lambrusco.

 • Huvuddruva

  Sangiovese

  Jupiters blod

 • Kategori

  Bästa vinet under 100

  Skralt i plånboken men fortfarande sugen på ett gott vin? Här hittar du det bästa röda, vita och mousserande vinet under 100 kr. Det godaste vinet är gratis men prisvärt vin är näst bäst.