• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Muralia Maremma Rosso 2017 Shiraz-Syrah

Muralia Maremma Rosso 2017

Pris 279 kr


Årgångar i lager

  • 2018
    279 kr
    750 ml

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller spara till 2026
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Maremma Toscana
Klassifikation
IGP
Producent
Muralia
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
50% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese
Typ
Kork
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14.5%
Se även

Doft & smak

Tung, djup doft av mörka bär, piptobak, enbär, svartpeppar och björnbär. Tydligt rostade fatkaraktärer i bakgrunden. Stor, rund och fyllig smak med mycket frukt, bra fatkrydda, choklad och peppar. Fina, lena tanniner och en frisk syra som vittnar om kvalitet.

Utmärkelser

93 poäng James Suckling

Passar till

Perfekt vin till klassisk italiensk mat som grillad Porchetta, bra pasta med tomatbaserade såser eller till de flesta viltköttsrätter. Servera svalt, kring 18 grader, gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Azienda Agricola Muralia ligger i den södra delen av Toscana som kallas Maremma, en magisk region där tiden går långsamt och bara ljudet av naturen kan bryta tystnaden, luften är klar och solnedgångarna oförglömliga . År 1997 flyttade Stefano och Chiara Donata Casali till Maremma från Milano, endast för att fokusera på vinmakande. Efter ett par år var filosofin satt - att producera hantverksviner utan någon som helst tillsatta kemikalier. Just detta vinet är producentens toppvin på Syrah, Cabernet och Sangiovese - en riktig Super-Toscanare!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS