Moment Of Silence 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Moment Of Silence 2012 Chenin Blanc

Moment Of Silence 2012

Moment Of Silence 2012

Tillfälligt slut

Pris 189 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2015.
Färg
Halmgul med djupa stråk.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
60 % Chenin Blanc, 30 Chardonnay och 10 % Viognier.
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Frisk, fruktig och elegant doft av aprikos, gula äpplen och gröna blad. Medelfyllig, mycket frisk smak med inslag av persika, gula plommon, päron och trädgårdsörter. Lång, frisk avslutning som hänger i.

Passar till

Lätta rätter med skaldjur, grillade foliepaket med fisk och örter eller bara som det är. Servera riktigt svalt runt 10 grader.

Beskrivning

Moment Of Silence är en vit blend av Chenin Blanc, Chardonnay och Viognier från vinmakargeniet Pieter Walser. Alla druvorna hämtas ifrån appellationen Bovlei i regionen Wellington där Chardonnay-druvorna kommer från Twyfeling, Chenin Blanc-druvorna från ett litet vingårdsläge uppkallat efter mannen som planterade rankorna för över 50 år sedan - Professor Kukurowitz. Den sista komponenten, Viognier-druvorna, kommer från ett litet vingårdsläge vid foten av Groenberg. Druvorna fick efter skörden jäsa separat i använda franska ekfat och sedan mogna i desamma på sin jästfällning innan de blandades samman och buteljerades. Pieter är extremt noga med att välja gamla, använda ekfat som ger en rund och elegant kropp och smak men som inte ger mer än en förnimbar ekfatskaraktär. Vinet är friskt och fräscht!