• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Matteo Soria Moscato d'Asti 2017 Moscato

Matteo Soria Moscato d'Asti 2017

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
22 st
Lagring
Drick nu medan ungt och aromatiskt
Karaktär
Sött och aromatiskt
Färg
Ljust halmgult
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Moscato
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
140 g/l
Alkoholhalt
5,5%

Doft & Smak

Ett intensivt och aromatiskt vin som har härliga aromer av druvorna som upplyfts av krispiga, syrliga och lätt porlande bubblor tillsammans med den naturliga restsötman. Intensiva smaker som påminner om lime, persika, aprikos, salvia, citron och apelsinblommor.

Passar till

Servera svalt runt 10-11 grader. Ett perfekt dessertvin som passar till det mesta som är sött såsom desserter, frukter eller på egen hand efter en måltid.

Beskrivning

Matteo Soria är en typisk mikroproducent från regionen Asti i Piemonte som, tillsammans med sin fru, odlar sina 7 hektar Moscatodruvor och producerar två viner - Moscato d'Asti och Asti Secco. Moscati d'Asti Soria representerar en av de mest karaktäristiska vinerna från Piemonte. Under åren har vinet nått extraordinära kvalitetsnivåer tack vare diffusion av den moderna oenologiska tekniken, som gjort det möjligt att behålla aromerna och smakerna av druvorna i vinet. Det är ett sött vin med låg alkoholhalt vilket gör det till ett perfekt vin att avsluta en måltid med. Trots att vinet inte är mousserande har det en lätt bubblande karaktär om gör den typisk och unik.