Drick till pizza, pasta puttanesca, lasagne eller grillat kött. Servera strax under rumstermperatur, kring 18-19 grader.
Runt, fruktigt och smakrikt med röda körsbär, hallon och en lätt antydan till soltorkad tomat. Torr, ren smak i en medelfyllig stil. Skön kryddighet, stor mörk frukt och fasta tanniner. Trevlig avslutning med bigarråer och svartvinbär
En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Deras Nero d'Avola är druvtypisk, fruktig och fatad.