Recept på glögg – Så gör du din egen glögg
Gör din egen glögg i år. Rött vin, en skvätt sprit, diverse kryddor och valfri julmusik för stämningens skull, är allt du behöver. Vips så har du hemmagjord glögg till adventsminglet.
Gör så här
Det tar cirka fyra dagar för kryddorna att sätta smak på glöggen så börja gärna i god tid.
- Dag ett: Ta en ren glasburk och fyll den med allt från punkt 4-9, häll sedan på spriten på kryddblandningen. Låt stå svalt i ca 4 dagar.
- Dag fyra: Häll vinet i en tjockbottnad kastrull med sockret (vill du ha den mindre söt kan du minska på sockermängden).
- Låt sockret och vinet sjuda så att sockret smälter.
- Sila bort kryddorna ur spriten och häll ned den i kastrullen. Låt sjuda en stund till.
- Servera glöggen med mandel och russin.
Ingredienser
- 2 flaskor fruktigt rött vin (ej ekfatslagrat)
- 4 dl socker
- 1 halvflaska okryddad sprit
- 1 dl ekologiska russin
- 1 näve nejlika (ca 10-12 styck)
- 10 g färsk hyvlad ingefära
- Skalet från en apelsin (ordentligt tvättad)
- 2 bitar torkat pomeransskal
- 2 kanelstänger
Tillagt:
Till kassan
Postnumret har uppdaterats. Kontrollera ditt fraktalternativ.
har lagts till i bland favoriter.
har tagits bort från favoriter.
Logga in för att spara dina favoriter!
Prenumerera på tillagd i varukorgen!
-
Var 4:e vecka
-
Var 8:e vecka
-
Var 12:e vecka
Vi kunde tyvärr inte hitta någon leverans till det postnumret.
Var god att kontrollera ditt postnummer.
Jag hjälper dig med vintips!