Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Brunch & Bubblor från Biasiotto

Visste du att brunchen är allt annat än en nymodighet?
Kort om brunchens historia, när blev brunchen populär i Sverige? Finns det någon dryck som täcker in brunchens alla smaker? Läs vidare så får ni svaret.

Brunchens historia sträcker sig mer än 120 år tillbaka och första gången ordet brunch myntades i tryck, var i ett amerikanskt magasin år 1895. Anledningen till att brunchen uppstod lär ha varit som ett alternativ till den tunga lunchen som intogs efter söndagsgudstjänst. Vart kommer namnet brunch ifrån? Brunch kommer utav förkortningen på orden Breakfast and lunch.

På 1960-talet blev brunch ett vida begrepp, i och med alla de brunchböcker som började ges ut.

På brunchens början var det endast just på söndagar som man avnjöt den festliga frukost-lunchen men på 1990-talet utökades även brunchen till lördagar.

Brunchen till Sverige

Hört talas om Sex And The City? Tänkte nästan det. Det var nämligen den omåttligt populära tv-serien som drog igång den stora brunch-trenden i Sverige, tidigt 2000-tal.

År 2005 var det år som var och varannan stod med ett cocktailglas fyllt av den rödskimrande Cosmopolitan i handen på AW:n i baren med sina vänner för att sedan mötas upp för den stadiga brunchen på helgdagarna. Allt tack vare just Sex And The City. 

Dryck som täcker in hela brunchen?

Precis som namnet på artikeln skvallrar om, så rör det sig om bubblor! Och inte vilka bubblor som helst. 

Efter många brunch-sittningar är vi på Vinoteket rörande överens om att Prosecco är det optimala valet till brunchens alla rätter. Allt från ägg & bacon, till de kryddiga korvarna, vidare till Shakshukan och de smakrika ostarna. 

Vad dricker vi till våfflorna tänker du kanske då? När vi äter de avslutande söta så toppar vi upp vår Prosecco med läckert söt persikojuice. Det gör vi för att, möta upp sötman i sylten. Bubblet bryter den feta grädden perfekt och allt känns rätt.  

Varför fungerar Prosecco så bra över lag då? Jo för det har en livlig fräschör från den syra-drivna druvan Glera som bubblet består av samt druvans läckra fruktaromtik som gör sig vän med alla de olika och kraftfulla smakerna. 

Det finns en Prosecco som alltid är ett extra bra “go to” och det är den stora kundfavoriten från Biasiotto.

Trevlig brunch-helg önskar vi från Vinoteket.com!

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan