Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Beställa vin på nätet - så funkar det

Att beställa vin på nätet är ett smidigt och roligt sätt att underhålla och utöka ditt vinintresse. Men hur går det egentligen till och är det verkligen lagligt? Vi har samlat allt du behöver veta om att beställa vin på nätet i Sverige.

Är det lagligt att köpa vin online i Sverige?

Enligt Rosengrendomen från 2007 kan svenska privatpersoner, via distanshandel och tillsammans med oberoende transportleverantörer, importera vin från andra EU-länder. Vinoteket.com ApS följer gällande regler, har distanshandelstillstånd hos Skatteverket för löpande inbetalning av svensk moms och svensk alkoholskatt samt är certifierade av Trygg e-handel. 

Så ja, det är både tryggt och helt lagligt.

Extra avgifter?

Det tillkommer inga extra avgifter eller kostnader när du handlar vin online hos oss på Vinoteket. Totalsumman för dina produkter ser du i kassan och vid betalning på vår hemsida. 

Du som kund behöver inte tänka på att betala alkoholskatt eller övriga avgifter för import och transport av vinet. Det sköter vi. 

Val av produkter - filtrera för att hitta rätt 

På Vinoteket strävar vi efter att skapa ett utbud som tilltalar samtliga vindrickare, oavsett om du är nyfiken entusiast eller bevandrad expert! På vår hemsida finner du övergripande kategorier att orientera dig mellan men vi har även ett filter som gör det desto lättare att hitta specifika viner.

När du klickat dig in på kategorin Alla viner på hemsidan kommer du att se Filter till vänster ovanför den översta produkten. Vi vårt filter kan du filtrera din sökresultat efter exempelvis region, distrikt, druva eller lagringskapacitet. Du kan dessutom söka efter specifika produktegenskaper såsom sockerhalt, korktyp eller förpackning.

Kundrecensioner

Är du osäker på vilket vin som passar dina smakpreferenser ta en titt på vad andra tycker om vinerna. Under varje vin hittar du omdömen och tips från andra kunder som beställt och smakat det. Ett genomsnittsbetyg syns även direkt i bilden. 

Lär mer och inspireras 

Vilket vin smakar bäst till risotto? Är vin med skruvkork sämre än vin med naturkork? Hur smakar vin från Toscana? I vårt magasin hittar du inspiration, recept och vinkunskap. Scrolla ned i menyn högst upp till höger på vår webbsida och klicka på ”Magasin”. 

Färdiga lådor med vin för olika tillfällen

Beställ en låda med blandade viner så får du prova flera olika. Vet du att ditt vinhjärta slår lite extra för Italien eller franskt vitt väljer du en temalåda. Vi plockar ständigt samman nya lådor utefter säsong och efterfrågan. Ta en titt under rubriken vinlådor på vår hemsida. 

Prenumerera

En prenumeration på vin underlättar i vardagen då du slipper stressen med köer och att bära hem tunga kassar från affären. Vinlådorna varierar efter säsong och det finns flera olika vin-abonnemang att välja mellan. Läs mer.

Se de viner som är mest populära just nu och gör din beställning. Snabb leverans hem till dörren! 

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan