Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

White Russian

White Russian är en klassisk cocktail som är både enkel att göra och otroligt god. Den har en len och krämig smak med toner av kaffe och vanilj, vilket gör den till en perfekt drink att avnjuta efter en god middag eller som en lyxig dessert. Här på Vinoteket älskar vi att utforska olika drinkar och cocktails, och White Russian är definitivt en av våra favoriter.

Gör så här

  1. Fyll ett lågt glas med is.

  2. Häll i vodka och Kahlúa.

  3. Toppa med grädde och rör försiktigt runt.

Ingredienser (1 drink)

  • 4 cl vodka

  • 2 cl Kahlúa (kaffelikör)

  • 2 cl grädde

Varifrån kommer White Russian?

White Russian har sitt ursprung i Belgien på 1940-talet, där den skapades som en variant av den redan populära Black Russian (som görs på vodka och Kahlúa, utan grädde). Cocktailen fick sitt stora genombrott på 1960-talet och har sedan dess varit en klassiker i barvärlden. Den fick ytterligare ett uppsving i popularitet efter att ha figurerat i kultfilmen "The Big Lebowski" från 1998, där huvudkaraktären "The Dude" ofta ses drickandes just en White Russian.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Traditionellt görs en White Russian på vodka, men det går absolut att experimentera med andra spritsorter för att skapa nya, spännande smaker. Här är några förslag:

• Byt ut vodkan mot rom för en "Dirty White Russian" med toner av mörk sirap och kryddor.

• Använd bourbon istället för vodka för en "Blind Russian" med inslag av vanilj, ek och karamell.

• Prova att göra en "White Cuban" genom att ersätta vodkan med ljus rom, för en fräschare variant med toner av sockerrör och citrus.

Oavsett om du väljer att hålla dig till originalreceptet eller testa någon av våra varianter så är White Russian en cocktail som passar perfekt till många olika tillfällen. Vi på Vinoteket hoppas att du ska få många mysiga stunder med denna härliga drink!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept