Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vodka Cranberry

Vodka cranberry är en älskad drink som kombinerar den neutrala smaken av vodka med tranbärsjuicens syrliga och fruktiga toner. Det här är en enkel drink som passar perfekt att njuta av som fördrink eller till en bit mat. Trots sin enkelhet är vodka cranberry en tidlös klassiker som aldrig går ur tiden.

Recept på vodka cranberry:

Gör så här

  1. Fyll ett highballglas med is
  2. Häll i vodka och tranbärsjuice
  3. Rör om försiktigt
  4. Garnera med en limeklyfta

Ingredienser (4 pers)

  • 4 cl vodka

  • 12 cl tranbärsjuice

  • Is

  • Limeklyfta

Varifrån kommer drinken vodka cranberry?

Vodka cranberry, även kallad The Cape Cod eller Cape Codder, sägs ha sitt ursprung i just Cape Cod i USA. Enligt legenden skapades drinken av en bartender på Ocean Spray Cranberry House under sent 1940-tal. Han blandade Ocean Sprays tranbärsjuice med vodka och is, och vips så var en klassiker född.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Även om vodka cranberry traditionellt görs med just vodka så går det utmärkt att variera drinken genom att byta bas. Gin fungerar till exempel mycket bra ihop med tranbärsjuice och ger en mer komplex smak med inslag av enbär och örter.

Ett annat alternativ är att använda rom, vilket ger drinken en lenare karaktär med toner av vanilj. Oavsett vilken sprit du väljer så är vodka cranberry en tacksam drink att experimentera med. Våga prova dig fram till din nya favorit!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept