Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vispat smör

Vispat smör är ett fantastiskt komplement till en lång rad rätter, och mycket enkelt att göra.

Vispa smör för en luftig konsistens

Vispat smör är resultatet av en enkel men genial process där smält smör förvandlas till en luftig och fluffig delikatess. Det börjar med brynt smör vars nötiga arom och gyllenbruna färg utgör grunden för vispat smör. Genom att sedan vispa det avsvalnade smöret till införs luft och resultatet blir en lätt och smidig smörkräm. Vispat smör sätter guldkant på en måltid, utan att ta lång tid.

Variera ditt vispade kryddsmör

Vispat smör är en mångsidig komponent i köket med en djup och komplex smak. Det lyfter fram smakerna i nybakat bröd, förvandlar grillat kött till en gastronomisk upplevelse och kan användas i såser, potatisrätter och till grönsaker. Genom att experimentera med tillsatser som citron för en frisk syrlighet, färska örter för aromatiska undertoner eller en touch av chili kan du skapa vispat smör som passar utifrån dina smakpreferenser. Förvara det färdiga smöret i en lufttät behållare i kylskåpet så håller det i några dagar.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Låt det brynas tills det får en gyllenbrun färg och en nötaktig doft. Låt smöret svalna något.

  2. Vispa smöret med en elvisp tills det har blivit riktigt fluffigt.

  3. Tillsätt flingsalt och citronzest, vitlökspulver samt chili om du vill.

  4. Servera vispat smör i en snygg skål.

Ingredienser (4 pers)

275 g rumstempererat smör

En nypa flingsalt

1 msk citronzest (valfritt)

2 tsk chiliflakes (valfritt) 

1 tsk vitlökspulver

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept