Varm äppelmust med bourbon & kanel
Få saker är så värmande en kall höst- eller vinterdag som varm, kryddig äppelmust som är spetsad med lite sprit. I vårt recept kokar vi först upp musten med typiska höstkryddor, för att sedan tillsätta bourbon och toppa med vispad grädde. Resultatet blir en förföriskt god drink som man inte kan få nog av!
Gör så här
-
Koka upp äppelmusten tillsammans med de torra kryddorna, ingefära och lönnsirap. Låt sjuda i ca 10 minuter.
-
Stäng av värmen och sila av.
-
Tillsätt bourbon och rör om.
-
Toppa eventuellt med vispad grädde och garnera med en kanelstång i varje glas. Pudra lite malen kanel över grädden och servera direkt.
Kan jag byta ut bourbon mot något annat?
Visst kan du det. Om du inte har bourbon hemma kan du i stället använda mörk rom, cognac eller calvados.
Kan jag göra drinken alkoholfri?
Självklart! Om du av en eller annan anledning vill göra drinken alkoholfri är det bara att utesluta spriten. Vi vågar lova att det blir gott ändå!
Tillagt:
Till kassan
Postnumret har uppdaterats. Kontrollera ditt fraktalternativ.
har lagts till i bland favoriter.
har tagits bort från favoriter.
Logga in för att spara dina favoriter!
Prenumerera på tillagd i varukorgen!
-
Var 4:e vecka
-
Var 8:e vecka
-
Var 12:e vecka
Vi kunde tyvärr inte hitta någon leverans till det postnumret.
Var god att kontrollera ditt postnummer.