Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Varm äppelmust med bourbon & kanel

Få saker är så värmande en kall höst- eller vinterdag som varm, kryddig äppelmust som är spetsad med lite sprit. I vårt recept kokar vi först upp musten med typiska höstkryddor, för att sedan tillsätta bourbon och toppa med vispad grädde. Resultatet blir en förföriskt god drink som man inte kan få nog av!

Gör så här

  1. Koka upp äppelmusten tillsammans med de torra kryddorna, ingefära och lönnsirap. Låt sjuda i ca 10 minuter.

  2. Stäng av värmen och sila av. 

  3. Tillsätt bourbon och rör om.

  4. Toppa eventuellt med vispad grädde och garnera med en kanelstång i varje glas. Pudra lite malen kanel över grädden och servera direkt.

Ingredienser (4 pers)

  •  

    1 liter äppelmust

    2,5 dl bourbon

    1 äpple, skivat

    4 msk äkta lönnsirap

    4 kanelstänger

    8 gröna kardemummakapslar

    8 hela kryddnejlikor

    En bit färsk ingefära, stor som en tumme

    1 msk kryddpeppar

    Vispad grädde (valfritt)

Kan jag byta ut bourbon mot något annat?

Visst kan du det. Om du inte har bourbon hemma kan du i stället använda mörk rom, cognac eller calvados.

Kan jag göra drinken alkoholfri?

Självklart! Om du av en eller annan anledning vill göra drinken alkoholfri är det bara att utesluta spriten. Vi vågar lova att det blir gott ändå!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept