Hem
Magasin
Stekt torskrygg med bacon & parmesancrème
Stekt torskrygg med bacon & parmesancrème
Krämighet möter sälta i en smakrik fiskrätt med parmesancréme toppad med bacon. Servera med ett glas fylligt Chardonnay och kvällen är fulländad!
Torskryggens köttiga konsistens i kombination till krämig och smakrik parmesankräm får en extra skjuts av det krispiga baconet. Passar perfekt till ett glas vin gjort på druvsorten Chardonnay. Välj gärna ett som lagrats lite på ekfat - kanske hittar du det i Australien eller USA.
Gör så här
Parmesancrème
- Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår.
- Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost.
- Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
Bacon
- Strimla bacon och knaperstek i panna.
- Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
Torsk
- Skär fisken i portionsbitar.
- Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek torsken ett par minuter på varje sida.
- Salta och peppra
Servera torsken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.
Ingredienser (4 pers)
Parmesancrème
- 2 st Schalottenlökar
- 2 dl vin, vitt
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl parmesanost, riven
Bacon
Torsk
- 700 g torskrygg, färdiga filéer
- 1 msk smör
- Salt
- Peppar
Garnering
- 1 knippe persilja
- 1 st citron
Tillagt:
Till kassan
Postnumret har uppdaterats. Kontrollera ditt fraktalternativ.
har lagts till i bland favoriter.
har tagits bort från favoriter.
Logga in för att spara dina favoriter!
Prenumerera på tillagd i varukorgen!
-
Var 4:e vecka
-
Var 8:e vecka
-
Var 12:e vecka
Vi kunde tyvärr inte hitta någon leverans till det postnumret.
Var god att kontrollera ditt postnummer.