Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Rusty Nail

En Rusty Nail är en klassisk whiskydrink som funnits sedan mitten av 1900-talet. Drinken är enkel att göra och består av endast två ingredienser – whisky och Drambuie. Trots sin enkelhet är Rusty Nail en komplex och smakrik drink som passar perfekt som avec efter en god middag.

Gör så här

  1. Häll whisky och Drambuie i ett whiskyglas med is.

  2. Rör försiktigt om.

  3. Garnera med citronskal.

  4. Njut!

Ingredienser (1 drink)

  • 4 cl whisky

  • 2 cl Drambuie (whiskylikör)

  • Garnera med citronskal

Varifrån kommer drinken Rusty Nail?

Rusty Nail är en drink med anor från 1930-talet, men det var först på 1960-talet som den blev riktigt populär. Enligt legenden ska drinken ha fått sitt namn av en bartender på 21 Club i New York, som serverade den till en gäst som hade skadat sig på en rostig spik. Oavsett om historien är sann eller inte, så har Rusty Nail blivit en omtyckt klassiker i whiskeyvärlden.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Vi rekommenderar att man använder whisky och Drambuie när man gör en Rusty Nail, då det är dessa två ingredienser som ger drinken dess karaktäristiska smak. Drambuie är en likör gjord på whisky, honung och örter, vilket ger en söt och kryddig smak som gifter sig väl med whiskyn.

Om man ändå vill experimentera med andra spritsorter kan man prova att byta ut whiskyn mot brandy eller rom. Dock blir det då tekniskt sett inte en Rusty Nail, utan en annan drink. Oavsett val av sprit är det viktigt att välja en bas av god kvalitet, då det är den som lägger grunden för hela drinken.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept