Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Remouladsås

Vårt recept på remouladsås ger dig en härligt krämig sås med en komplex smakprofil som verkligen kan lyfta en rad rätter.

En fransk sås som vi tagit till oss i Sverige

Ordet remoulad kommer från det franska verbet “remouler”, som betyder att blanda eller röra om. Såsen har sitt ursprung i det franska köket och har sedan spridits över världen och anpassats till olika lokala smaker. Den har blivit en populär komponent i många svenska maträtter.

Pickles ger karaktär i vårt recept på remouladsås

Även om färdig remouladsås finns att köpa i de flesta svenska butiker, finns det inget som slår smaken av en hemlagad remouladsås. Genom att själv komponera såsen kan du anpassa smaken efter dina egna preferenser och använda färska, högkvalitativa råvaror. Om du följer vårt remouladsås-recept får du en balans mellan sötma, syra och ett visst sting. Grunden i såsen är hemgjord majonnäs, men genom att addera picklade grönsaker får såsen sin unika karaktär. Curry ger såsen smak och färg och du kan även lägga till någon finhackad ört om du så önskar. Precis som med andra såser med majonnäs är det viktigt att oljan tillsätts lite i taget, annars kommer den att skära sig. Vill du göra det enklare för dig köper du färdig majonnäs och blandar med pickles och curry.

Med detta remouladsås-recept får du det perfekta tillbehöret till friterad fisk och skaldjur. Den passar även utmärkt till grillade grönsaker, kyckling och som dipp till pommes frites. Dessutom kan den användas som en smaksättning i sallader och på smörgåsar.

Gör så här

  1. Blanda äggulor, dijonsenap och salt.

  2. Gör majonnäsen genom att tillsätta oljan, först droppe för droppe under intensiv vispning och sedan i en tunn stråle. 

  3. Hacka de picklade grönsakerna.

  4. Blanda dem med majonnäsen i en skål.

  5. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och curry.

  6. Låt såsen stå någon timme innan du serverar den.

Ingredienser (4 pers)

  • 2 äggulor

  • 1 tsk dijonsenap

  • 2 dl rapsolja eller en annan smakneutral vegetabilisk olja

  • 2 dl pickles av syltlök, ättiksgurka och gärna ytterligare någon grönsak, som kapris eller morot

  • 1 tsk curry 

  • Salt, peppar och citronsaft efter smak

Vin som passar till remouladsås

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept