Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Ranchdressing

Ranchdressing är en mångsidig sås som kan förhöja smaken på allt från pommes frites, sallader, kyckling och pizza.

Ranchdressing är en amerikansk klassiker

Ranchdressing är en krämig och smakrik sås som ofta serveras till grönsaker, sallader och snacks. Det är en amerikansk favorit med ett något oklart ursprung. Man tror att den uppfanns på en ranch i Kalifornien under 1920-talet. Den unika kombinationen av gräddfil, majonnäs, lökpulver, vitlökspulver och örter gav en smakprofil som snabbt gjorde ranchdressingen populär. Idag är det en av de mest populära såserna i USA. I takt med att ranchdressingens popularitet har ökat har det också uppstått många lokala varianter, där olika kulturer och regioner har satt sin prägel på dressingen. Vissa föredrar en lite syrligare ranch, medan andra gillar en krämigare variant.

Det är värt att göra egen ranchdressing

De flesta är ense om att hemlagad ranchdressing smakar mycket bättre än den köpta varianten. Genom att göra egen dressing har du full kontroll över ingredienserna och kan anpassa smaken efter dina egna preferenser. För att lyckas med din hemlagade ranchdressing är det viktigt att använda högkvalitativa ingredienser. En bra gräddfil och majonnäs är grunden för en smakrik dressing. Dessutom bör du vara generös med örterna för att få en fräsch och aromatisk smak. Om du vill ha en lite syrligare dressing kan du tillsätta en skvätt citronjuice eller vinäger.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.

  2. Smaka av och justera kryddningen efter tycke och smak.

  3. Servera direkt eller förvara i kylskåp.

Ingredienser (4 pers)

  • 1 dl gräddfil

  • 1/2 dl majonnäs

  • 1/4 dl mjölk

  • 2 msk finhackad färsk persilja

  • 1 msk finhackad färsk dill

  • 1 tsk lökpulver

  • 1/2 tsk vitlökspulver

  • 1/4 tsk salt

  • 1/8 tsk svartpeppar

Vin som passar till  ranchdressing

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept