Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Pulled Chicken

Pulled chicken är en populär variant av klassikerna pulled pork och pulled beef, där kycklingen tillagas mycket långsamt för att köttet ska bli så mört att det faller isär.

Pulled chicken kan användas på många sätt

Pulled chicken är en rätt som i sig har en ganska mild smak. Genom att tillaga den med olika kryddor kan du dock ge den en mer intensiv smak. Välj om du vill marinera kycklingen eller gnida in den med en torr rub. Det blir bäst med en kombination av sötma, hetta och sälta. Färska örter som rosmarin, timjan och oregano ger också en härlig arom till kycklingen. Vårt recept är BBQ-inspirerat. Rätten är mångsidig, kycklingen kan serveras till lunch eller middag som den är, men det är också möjligt att använda den som fyllning i till exempel pajer eller tacos.

För pulled chicken ska du använd stora bitar av kyckling

Det finns flera olika sätt att tillaga pulled chicken, men de vanligaste metoderna är att laga den i ugn eller på en grill med en smoker-funktion. För att få bästa möjliga pulled chicken bör du välja en kycklingdel med lite mer kött på benet, som till exempel kycklinglår eller kycklingbröst. De blir saftigare när de tillagas långsamt. Tillagningstekniken är inte ny, men pulled chicken brukar räknas som en modern klassiker från den amerikanska södern.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 °C. Placera kycklingen i en ugnsform. Gör några snitt i kycklingen med en vass kniv.

  2. Blanda tomatpuré, balsamvinäger, salt, peppar, vitlökspulver, rökt paprika och honung i en medelstor skål.

  3. Häll såsen över kycklingen så att den täcks jämnt. Använd händerna för att se till att såsen inte bara täcker kycklingen utan också kommer in i snitten.

  4. Täck ugnsformen med folie så att det blir ordentligt tätt och placera den i ugnen. Tillaga i cirka 3 timmar, tills kycklingen är väldigt mör.

  5. Ta ut formen ur ugnen. Ta försiktigt bort folien – het ånga kommer att släppas ut. Låt rätten svalna i ungefär 5 minuter tills den är lättare att hantera.

  6. Dra isär kycklingen medan den fortfarande är i ugnsformen och blanda den med såsen.

  7. Servera direkt.

Ingredienser (4 pers)

  • 700 g kycklinglår eller kycklingbröst utan ben och skinn

  • Barbecuesås

  • 1,8 dl tomatpuré (cirka 200 g)

  • 1,8 dl balsamvinäger

  • 1 msk vitlökspulver

  • 1 msk rökt paprikapulver

  • ½ msk honung

  • Salt och peppar efter smak

Vin som passar till  pulled chicken

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept