Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Pornstar Martini

Pornstar Martini är en populär cocktail som blivit en modern klassiker på barer världen över. Den har en härligt fruktig smak med inslag av vanilj och passionsfrukt, balanserat av citronen och vodkan. Servera den när du vill bjuda på något extra; den passar perfekt som fördrink eller som avec efter middagen.

Gör så här

  1. Skaka alla ingredienser med is och sila upp i ett kylt cocktailglas. 

  2. Garnera med passionsfrukt.

  3. Servera med ett glas mousserande vin vid sidan om.

Ingredienser (1 drink)

  • 5 cl vodka

  • 2 cl passionsfruktslikör, t ex Passoã 

  • 2 cl vaniljsockerlag

  • 2 cl färskpressad limejuice

  • Passionsfrukt till garnering

  • Ett glas mousserande vin vid sidan om

Varifrån kommer Pornstar Martini?

Pornstar Martini skapades av den berömda bartenderns Douglas Ankrah på LAB Bar i London i början av 2000-talet. Han ville skapa en drink som var glamorös och sexig, därav namnet. Drinken blev snabbt populär och spred sig till barer över hela världen. Idag är det en av de mest beställda drinkarna och ses som en modern klassiker.

Kan man byta ut vodkan mot annan sprit?

Vodka i en Pornstar Martini ger en neutral bas som låter fruktsmakerna ta plats. Men visst kan man byta ut vodkan mot annan sprit om man vill. Gin funkar bra och ger drinken en aning mer komplexitet med sina örttoner. Rom kan också vara gott, välj gärna en ljus rom som inte tar över för mycket. Eller varför inte prova med tequila för en mexikansk twist? Oavsett vilken sprit du väljer rekommenderar vi på Vinoteket att välja ett märke av bra kvalitet.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept