Pontus Karéns karamelliserade spetskål

Pontus Karéns karamelliserade spetskålsallad med hantverkskorv


Pontus Karén är kocken som älskar att laga mat utomhus, i alla väder. 

Tillsammans med Vinoteket har Pontus tagit fram en exklusiv kurerad vinlåda för dig som vill njuta av riktigt bra prisvärda viner och samtidigt få lite inspiration till höstens middagar hemma.

Köp Pontus vinlåda här!

Här delar han med sig av ett recept som passar perfekt till vinerna i lådan, och som går lika bra att svänga ihop hemma vid spisen som över öppen eld.

Pontus spetskål

Bild: Pontus Karén

Gör så här

  1. Dela spetskålen ganska grovt.

  2. Dela cocktailtomaterna.

  3. Skiva morötterna tunt.

  4. Dela korven på mitten.

  5. Stek på korvarna i lite olja tills dom fått bra färg, avsluta med en stor klick smör & lyft ur dom efter 1 minut.

  6. Ner med alla grönsaker & krydda med salt, peppar, persilja & socker. Bryn tills sockret karamelliserat sig.

  7. Blanda yoghurt, senap, teryaki & salt + peppar. Toppa eventuellt med chiliolja. Et voilà!

Ingredienser (2 pers)

  • 2 hantverkskorvar, t ex het salsiccia

    1/3 spetskål

    Ett gäng cocktailtomater

    3 olikfärgade morötter (eller bara 1 stor vanlig morot).

    2 msk grekisk yoghurt

    1 msk teryakisås

    1 tsk dijonsenap

    Salt & peppar

    2 tsk

    fryst persilja

    Rejäl smörklick

    1 rejäl nypa salt

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept