Recept på Pisco Sour
Gör så här
-
Häll pisco, limejuice, sockerlag och äggvita i en shaker.
-
Skaka kraftigt i cirka 30 sekunder, tills äggvitan skummat upp ordentligt.
-
Häll upp i ett kylt cocktailglas.
-
Garnera med 3 droppar Angostura bitter på skummet.
-
Njut!
Så gör du din egen sockerlag
Varifrån kommer drinken pisco sour?
Pisco sour har sitt ursprung i Peru och Chile, där den är en nationaldryck. Båda länderna gör anspråk på att ha uppfunnit drinken, och det har länge varit en vänlig rivalitet mellan dem om vem som egentligen var först. Oavsett ursprung är pisco sour älskad i hela Sydamerika och har blivit populär över hela världen.
Kan man byta ut piscon mot annan sprit?
Pisco är en brandy gjord på vindruvor, och den har en distinkt smak som är svår att ersätta. Men om du inte har tillgång till pisco kan du prova att göra en sour med annan sprit. Till exempel fungerar cognac, armagnac eller annan druvsprit bra. Även rom, whisky eller gin kan användas – men då får du förstås en annan smakprofil på drinken. Vårt tips är att hålla dig till pisco om du vill ha den autentiska smaken, men låt kreativiteten flöda om du vill experimentera!