Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Pisco Sour

Pisco sour är en av de mest älskade drinkarna från Sydamerika. Den har en perfekt balans mellan syrligt och sött, med en krämig munkänsla från äggvitan. Här hos oss på Vinoteket älskar vi att utforska drinkar från hela världen, och pisco sour är definitivt en favorit. Låt oss guida dig genom hur du blandar denna läckra drink hemma.

Recept på Pisco Sour

Gör så här

  1. Häll pisco, limejuice, sockerlag och äggvita i en shaker.

  2. Skaka kraftigt i cirka 30 sekunder, tills äggvitan skummat upp ordentligt.

  3. Häll upp i ett kylt cocktailglas.

  4. Garnera med 3 droppar Angostura bitter på skummet.

  5. Njut!

Ingredienser (1 drink)

  • 5 cl Pisco

  • 3 cl citronjuice

  • 2 cl sockerlag

  • 2 cl äggvita

  • 3 droppar Angostura Bitters??????

Varifrån kommer drinken pisco sour?

Pisco sour har sitt ursprung i Peru och Chile, där den är en nationaldryck. Båda länderna gör anspråk på att ha uppfunnit drinken, och det har länge varit en vänlig rivalitet mellan dem om vem som egentligen var först. Oavsett ursprung är pisco sour älskad i hela Sydamerika och har blivit populär över hela världen.

Kan man byta ut piscon mot annan sprit?

Pisco är en brandy gjord på vindruvor, och den har en distinkt smak som är svår att ersätta. Men om du inte har tillgång till pisco kan du prova att göra en sour med annan sprit. Till exempel fungerar cognac, armagnac eller annan druvsprit bra. Även rom, whisky eller gin kan användas – men då får du förstås en annan smakprofil på drinken. Vårt tips är att hålla dig till pisco om du vill ha den autentiska smaken, men låt kreativiteten flöda om du vill experimentera!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept