Piña Colada

Piña Colada är den tropiska drinken med rom, kokos och ananas. Här är vårt bästa recept.

Piña Colada – lika hånad och utskälld som älskad världen över. Drinken sägs ha skapats i antingen Sydamerika eller Karibien – därom tvista de lärde. Oavsett ursprung är det en klassisk, tropisk stranddrink som görs på rom, kokosgrädde och ananas. I vår version har vi tillsatt limejuice, för att fräscha upp den ofta väldigt söta drinken. Det här är vårt bästa recept.

Gör så här

  1. Börja med den sötade kokosgrädden. Blanda socker och kokosgrädde och rör tills sockret har löst sig. Kokosgrädden räcker till fler drinkar och kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.

  2. Fyll en shaker med is.

  3. Tillsätt den sötade kokosgrädden, ljus rom, ananasjuice och lime i shakern.

  4. Skaka hårt i ca 30 sekunder, tills shakern blir frostig.

  5. Sila upp i ett isfyllt glas.

  6. Garnera med ananas.

Ingredienser (1 drink)

4,5 cl ljus rom

6 cl sötad kokosgrädde

6 cl ananasjuice

2 cl limejuice

Färsk eller torkad ananas (garnityr)

Sötad kokosgrädde

1 dl kokosgrädde

0,5 dl strösocker

Hur uttalas Piña Colada?

Piña Colada uttalas ungefär “pin-ja ko-lahda”. Det är en spansk term där "piña" betyder ananas och "colada" betyder silad. 

Ska man använda kokosgrädde eller kokosmjölk?

I vårt recept har vi valt att använda kokosgrädde, som ger en krämigare textur och en mer intensiv kokossmak. Visst kan man byta ut kokosgrädden mot kokosmjölk, men risken är stor att drinken kommer att upplevas som vattnig, sett till både textur och smak.

Kan man använda mörk rom i sin Piña Colada?

Visst kan man det. Traditionellt sett görs Piña Colada med ljus rom, vilket ger en frisk och subtil karaktär som inte konkurrerar med de andra smakerna. En mörk rom tillför å andra sidan en djupare och mer karamelliserad smakprofil som kan ge en intressant karaktär till drinken. 

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept