Lax & räkceviche med rostad tortilla
Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk marinera i, bland annat, lime, koriander och chili. Servera den kall som förrätt eller gör en större sats och ställ fram på buffén! Vinet som passar bäst till denna underbara rätt är helt klart en Riesling. Den eleganta restsötman möter den heta chilin och friska lime-smakerna.
Gör så här
Förberedelser
- Frys laxen i två dygn innan tillagning
Tortillas
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär tortillan i tårtbitar, ringla över lite olja och lägg på plåt.
- Rosta ca 5-10 min tills de är frasiga.
Lax & räkceviche
- Frys laxen i två dygn innan tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär tortillan i tårtbitar, ringla över lite olja och lägg på plåt.
- Rosta ca 5-10 min tills de är frasiga.
- Tärna halvtinad lax fint.
- Blanda ihop med räkor, chili, gurka, magno, limeskal, limesaft, lök, olivolja och koriander.
- Salta och peppra.
Servering
- Servera med sallad och tortilla.
Ingredienser (4 pers)
Tortillas
Lax & räkceviche
- 300 g laxfilé
- 250 g frysta räkor, skalade
- 1-2 röd chili, finhackad
- 1 gurka, urkärnad och fintärnad
- Rivet skal och saft av 2 lime
- 1 rödlök, finhackad
- 3 msk extra virgin olivolja
- 1 kruka koriander, hackad
- 2 nypor (ca 1 tsk) flingsalt
- 2 krm nymalen peppar
- 1 pkt skivad mango
Sallad till 4 personer
Tillagt:
Till kassan
Postnumret har uppdaterats. Kontrollera ditt fraktalternativ.
har lagts till i bland favoriter.
har tagits bort från favoriter.
Logga in för att spara dina favoriter!
Prenumerera på tillagd i varukorgen!
-
Var 4:e vecka
-
Var 8:e vecka
-
Var 12:e vecka
Vi kunde tyvärr inte hitta någon leverans till det postnumret.
Var god att kontrollera ditt postnummer.