Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Grasshopper

Grasshopper är en elegant dessertdrink med en härlig mintsmak och en iögonfallande grön färg. Den här gräddbaserade drinken är perfekt som avslutning på en middag eller som en uppfriskande drink en varm sommarkväll. Trots sitt namn innehåller Grasshopper inte några gräshoppor, utan namnet kommer från drinkens gröna färg som påminner om en gräshoppa

Gör så här

  1. Fyll ett cocktailglas med is för att kyla ner glaset. Häll ut isen innan du häller i drinken.

  2. Fyll en shaker med is och häll i crème de menthe, crème de cacao och grädde.

  3. Skaka ordentligt tills shakern känns kall.

  4. Sila upp drinken i det kylda cocktailglaset.

  5. Garnera eventuellt med myntablad eller riven choklad.

Ingredienser (1 drink)

  • 3 cl crème de menthe (mintlikör)

  • 3 cl vit crème de cacao (kakaolikör)

  • 3 cl grädde

Varifrån kommer drinken Grasshopper?

Grasshopper skapades i New Orleans, Louisiana, USA under 1910-talet. Enligt legenden blev drinken till när en prisbelönt bartender vid namn Philibert Guichet Jr. deltog i en drinktävling. Han blandade crème de menthe, crème de cacao och grädde, och vann andra plats i tävlingen. Drinken blev snabbt populär, särskilt bland de som gillar sötare, krämigare drinkar.

Kan man byta ut likörerna?

De specifika likörerna crème de menthe och crème de cacao ger Grasshopper dess karakteristiska mintchokladsmak. Att byta ut dem mot annan sprit skulle förändra smaken avsevärt. Däremot finns det varianter av drinken där man lägger till ytterligare sprit, som cognac eller vaniljvodka, för att ge en extra dimension till smaken.

Vi på Vinoteket rekommenderar att först prova originalreceptet. Gillar du smaken kan du sedan experimentera med proportionerna eller tillsätta andra spritsorter för att hitta din personliga favorit. Använd gärna högkvalitativa ingredienser för bästa resultat. En välkyld Grasshopper är hur som helst en utsökt avslutning på en lyckad kväll!

Mer från Recept

Visa mer från Recept